L’exlletrat major del Parlament demana investigar la secretària general de la cambra

Antoni Bayona acusa Esther Andreu d'obstaculitzar la investigació sobre les llicències per edat

Antoni Bayona
Antoni Bayona

L’exlletrat major del Parlament Antoni Bayona ha demanat per carta a la Mesa de la cambra catalana que obri una investigació contra la secretària general de la institució, Esther Andreu, sobre la polèmica de les llicències d’edat que permeten als funcionaris a continuar cobrant el sou íntegre sense haver d’anar a treballar a partir de certa edat.

En una entrevista al programa El Món a RAC1, Antoni Bayona ha argumentat la seva petició en considerar que Esther Andreu i “altres responsables” de la cambra catalana van obstaculitzar la petició de transparència informativa sobre el cas que va demanar el diari Ara, i que va acabar destapant aquest privilegi laboral dels treballadors públics del Parlament.

Bayona ha afirmat que la informació demanada es podia haver facilitat en quaranta-cinc dies i haver-la fet pública el maig de l’any passat, tot i que finalment la informació s’ha donat a conèixer el gener d’aquest any. En aquest sentit, Bayona ha lamentat la polèmica que s’ha generat al voltant del tema, afirmant que li “sap molt greu” perquè sempre ha “cregut en la transparència”. Per tot plegat és pel que demana una investigació interna contra Andreu.

L’exlletrat major també es defensa, en la carta que ha enviat a la Mesa del Parlament, de les “difamacions” que segons considera va fer Andreu contra ell en la darrera reunió del màxim òrgan de govern de la cambra catalana. Bayona diu que Andreu va acusar-lo de tenir “relació o interès amb la periodista i/o el mitjà de comunicació pel que treballava” i de fer malament la seva feina.

(Visited 269 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari