La Mesa del Parlament fa el pas per suprimir les llicències d’edat

La modificació del règim intern de la cambra, pendent només de l'aprovació en comissió, s'impulsa sense cap negociació amb els funcionaris

Reunió de la Mesa del Parlament
Reunió de la Mesa del Parlament

La Mesa del Parlament ha optat aquest dimarts per engegar el procés per suprimir l’article 79 de l’estatut del règim de govern intern de la cambra catalana, que facultava els funcionaris a acollir-se a la llicència d’edat, gràcies a la qual podien cobrar sense treballar durant uns anys abans de jubilar-se.

La decisió, adoptada per unanimitat, ha estat proposada per la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que havia assegurat la setmana passada, quan el diari Ara va publicar el que percebien sense treballar alguns exempleats de la cambra, que negociaria amb els actuals empleats l’eliminació d’aquest règim de prejubilació.

Finalment, el primer pas per l’eliminació de l’article 79 s’ha decidit sense comptar amb el parer dels funcionaris, amb els quals la Mesa haurà de negociar a partir d’ara una altra regulació.

La darrera paraula sobre la supressió de l’article 79, això sí, correspon a la Comissió d’Afers Institucionals, però la unanimitat obtinguda a la Mesa fa preveure que la mesura no trobarà obstacles. Abans d’arribar a la Comissió, la Mesa Ampliada ha de formular una proposta concreta de modificació del règim intern de la cambra.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.