ERC i Junts també se les tenen per la Fira de l’Oli

Aragonès i Jordà, a diferència de Borràs, Giró, Ciuró i Cervera, no hi participen perquè no s'entenen amb els organitzadors

La presidenta del Parlament, Laura Borràs
La presidenta del Parlament, Laura Borràs

La celebració de la 59a edició de la Fira de l’Oli de les Borges Blanques, el passat cap de setmana, ha tornat a posar de manifest la discòrdia entre els dos socis del govern català, ERC i Junts, aquest cop amb la presència de representants institucionals a l’esdeveniment com a detonant.

Segons publica Nació Digital, l’Ajuntament de les Borges Blanques, l’únic de Ponent governat per Junts, ha reconegut que va declinar la possibilitat que hi assistís el president de la Generalitat, Pere Aragonès, adduint que Presidència no va acceptar l’encaix en els actes oficials proposat per la direcció de la Fira, la qual adduia que volia marcar-hi un “accent feminista” i que ja havien estructurat l’agenda de la inauguració.

Ni la inauguració ni la clausura, reservades per a representants de Junts, formaven part de la proposta traslladada a Presidència. Tampoc cap de les dues conselleries relacionades temàticament amb la fira, les d’Agricultura i Empresa, controlades per ERC, van enviar els respectius consellers.

De fet, la mateixa informació especifica, citant fonts del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, que la consellera Teresa Jordà va rebre una invitació per assistir-hi, però va rebutjar-la perquè no podia inaugurar o clausurar la fira, i la seva intervenció es limitava a un lliurament de premis, un paper que les mateixes fonts consideren un menysteniment.

A diferència d’ERC, que va ser representada a títol personal pel conseller Roger Torrent, acompanyat d’altres membres del partit, Junts va aportar la majoria de representants institucionals de la Generalitat, ja que hi van assistir els consellers Jaume Giró, Lourdes Ciuró i Violant Cervera, que va participar en la inauguració del passat divendres. Així mateix, la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, va presidir un lliurament de premis i va difondre àmpliament la seva presència a les xarxes socials.

Mentre el govern municipal de les Borges Blanques assegura que vol evitar una polèmica política, que considera que no beneficia ningú, ERC preveu portar el desequilibri de la representació institucional al ple municipal, afegeix Nació Digital.

(Visited 214 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari