L’Església es compromet a tornar un miler d’immobles que es va apropiar

Només a Catalunya, s'estima que hi ha 3.700 edificis a nom de l'Església sense haver-ne acreditat la propietat

L’Església reconeix que es va apropiar d’un miler d’immobles que no són seus i es mostra disposada a tornar-los. Pedro Sánchez s’ha reunit aquest dilluns amb el president de la Conferència Episcopal i arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, per oficialitzar l’acord.

De moment no hi ha detalls de la llista de béns immatriculats per l’Església que retornarà a l’Estat. Només a Catalunya, s’estima que hi ha 3.700 edificis a nom de l’Església sense haver-ne acreditat la propietat.

En espera de conèixer la llista, l’Església admet que es va apropiar de gairebé un miler d’edificis (965, exactament) dels més de 36.000 que va anar escripturant en propietat gràcies a una llei del govern de José María Aznar de finals dels anys noranta. L’Església va anar regularitzant edificis, tot i que alguns propietaris van alertar que eren seus. Això va durar fins al 2015. El 2017 es va començar a negociar el retorn d’alguns immobles, i ara s’arriba al pacte després de cinc anys.

De moment, però, ni la Moncloa ni la Conferència Episcopal facilita la llista detallada. El govern espanyol és qui n’assumeix la titularitat provisional i qui farà la gestió de parlar amb la resta d’administracions i els propietaris reals per tornar-los l’immoble. La gran majoria són esglésies, això no obstant, també hi ha edificis d’altres usos i terrenys.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.