L’Església es compromet a tornar un miler d’immobles que es va apropiar

Només a Catalunya, s'estima que hi ha 3.700 edificis a nom de l'Església sense haver-ne acreditat la propietat

L’Església reconeix que es va apropiar d’un miler d’immobles que no són seus i es mostra disposada a tornar-los. Pedro Sánchez s’ha reunit aquest dilluns amb el president de la Conferència Episcopal i arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, per oficialitzar l’acord.

De moment no hi ha detalls de la llista de béns immatriculats per l’Església que retornarà a l’Estat. Només a Catalunya, s’estima que hi ha 3.700 edificis a nom de l’Església sense haver-ne acreditat la propietat.

En espera de conèixer la llista, l’Església admet que es va apropiar de gairebé un miler d’edificis (965, exactament) dels més de 36.000 que va anar escripturant en propietat gràcies a una llei del govern de José María Aznar de finals dels anys noranta. L’Església va anar regularitzant edificis, tot i que alguns propietaris van alertar que eren seus. Això va durar fins al 2015. El 2017 es va començar a negociar el retorn d’alguns immobles, i ara s’arriba al pacte després de cinc anys.

De moment, però, ni la Moncloa ni la Conferència Episcopal facilita la llista detallada. El govern espanyol és qui n’assumeix la titularitat provisional i qui farà la gestió de parlar amb la resta d’administracions i els propietaris reals per tornar-los l’immoble. La gran majoria són esglésies, això no obstant, també hi ha edificis d’altres usos i terrenys.

(Visited 114 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari