Les farmàcies catalanes fan 240.000 tests a escolars en dues setmanes

El nombre d'hospitalitzats supera els 2.800, una xifra que no es donava des de fa un any

Tests d'antígens negatiu i positiu

Foto: @maticatradio

La gran xifra de contagis que s’ha detectat als centres escolars de Catalunya després de les vacances de Nadal ha portat les farmàcies a una situació de col·lapse, a causa de la quantitat de tests d’antígens gratuïts que han fet als alumnes de primària i secundària, tal com estableix el protocol de Salut contra la covid. Segons ha explicat la responsable dels programes intersectorials de Salut Pública en la infància i l’adolescència, Laia Asso, des que es va reprendre el curs escolar, fa dues setmanes, les farmàcies han fet 240.000 tests d’antígens gratuïts a alumnes catalans.

Malgrat l’explosió de casos en les escoles, Asso ha negat que aquestes siguin un focus de contagis, tot i que ha reconegut que “són més permeables al virus”. En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha explicat que el nombre d’alumnes positius es deu al major volum de tests que es fan a les escoles, i ha assegurat que “la majoria de casos” que s’han detectat són “lleus” i que hi ha molts asimptomàtics.

Aquest dilluns, el Departament de Salut ha notificat 13.533 nous positius i ha registrat un important increment de pacients hospitalitzats, sumant 108 més i arribant als 2.816, una xifra que no es donava des de l’any passat, en la tercera onada de la pandèmia. D’aquests, 506 es troben a les UCI i, pel que fa a les defuncions, s’han registrat 40 més.

La velocitat de transmissió (Rt) recula quatre centèsimes, situant-se en 1,14, mentre que el risc de rebrot (EPG) continua batent rècords i augmenta 106 punts, assolint els 6.489. La positivitat de les PCR i els tests d’antígens fets durant la darrera setmana és del 20,55%, una taxa que, entre els menors d’11 anys, és del 10%, i la incidència acumulada es manté a l’alça: passa de 3.066,12 a 3.118,52 casos a set dies (IA7) i de 5.531,24 a 5.788,48 casos a catorze dies (IA14).

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari