La Vuelta també torna a Barcelona

La capital catalana no era des del 1962 seu de la cursa ciclista, que hi tornarà a passar 11 anys després

El tinent d'alcaldia Collboni i el regidor Escudé, amb el cartell de la Vuelta
El tinent d'alcaldia Collboni i el regidor Escudé, amb el cartell de la Vuelta

Barcelona tornarà a ser, l’any 2023, una seu de la Vuelta, la principal competició ciclista que s’organitza a Espanya, condició que no gaudia des del 1962. El director general de la Vuelta, Javier Guillén, el primer tinent d’alcaldia de la ciutat, Jaume Collboni, i el regidor d’Esports, David Escudé, han formalitzat l’acord perquè la capital catalana torni a ser seu de la competició i aculli les dues primeres etapes l’any vinent.

Barcelona no només tornarà a ser el punt de partida de la Vuelta 61 anys després, sinó que serà un escenari d’aquesta competició per primer cop en 11 anys, ja que la carrera hi va passar per darrera vegada el 2012.

Collboni ha considerat que el retorn de la Vuelta tanca una “travessa del desert” en la qual “hi han hagut poques notícies positives amb relació al paper de Barcelona com a seu de grans esdeveniments esportius”. Per la seva part, Guillén ha destacat el caràcter internacional, l’essència esportiva i la vocació de sostenibilitat com a arguments favorables a Barcelona com a seu de la cursa.

La selecció espanyol de futbol
El retorn de la Vuelta a la capital catalana es coneix una setmana després que la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) anunciés que un dels principals estadis de l’àrea metropolitana de Barcelona, el RCDE Stadium de Cornellà-El Prat de Llobregat, acollirà el partit que la selecció espanyola de futbol disputarà el 26 de març del 2022 contra Albània. Aquest partit, amistós, serà el primer que juga Espanya a Catalunya des que va enfrontar-se al Perú el 2004 a l’Estadi Olímpic Lluís Companys de Montjuïc.

Paral·lelament, el destí de la candidatura de Barcelona-Pirineus per celebrar els Jocs Olímpics d’Hivern, pel que fa a la implicació del govern de la Generalitat, serà sotmès a votació en una consulta ciutadana en la qual només hi participaran els habitants majors de 16 anys de la Cerdanya, l’Alt Urgell, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l’Alta Ribagorça i la Vall d’Aran.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.