La jutgessa troba evidències de facturació irregular als Bombers

Les males pràctiques es van produir durant almenys 12 anys, segons converses intervingudes als investigats

Joan Delort, un dels invesigats per la presumpta corrupció al cos de Bombers
Joan Delort, un dels invesigats per la presumpta corrupció al cos de Bombers

La jutgessa que investiga la presumpta corrupció als Bombers de la Generalitat, i que ha imputat set càrrecs d’aquest cos, ha detectat evidències de facturació fraudulenta i l’existència d’una “mecànica irregular” consistent en l’execució d’un contracte per al manteniment de vehicles d’extinció d’incendis independentment que s’hagués esgotat el pressupost corresponent, de manera que es duplicaven, triplicaven i falsificaven factures, publica La Vanguardia citant fonts de la investigació i el contingut de la interlocutòria.

Les converses telefòniques intervingudes pels investigadors del cas reflecteixen converses en els quals cinc dels investigats admeten les males pràctiques i el  fet que aquestes s’havien estat produint durant un període de 12 a 14 anys. En concret, una pràctica irregular que s’atribueix als membres de la cúpula dels Bombers imputats és acumular deute amb l’adjudicatària Iturri per compensar-la amb un contracte posterior. Aquesta dinàmica, segons afegeix la mateixa informació, va generar un deute creixent fins al punt que un dels investigats reconèixer que l’adjudicatària tenia el control i havien de confiar en les factures que els presentava.

El Departament d’Interior de la Generalitat s’ha compromès a facilitar tota la informació que la justícia li requereixi i a incrementar els controls sobre els contractes. L’anterior conseller d’Interior, Miquel Sàmper, que va traslladar el cas a la Fiscalia, ha explicat al programa Aquí Cuní (Cadena SER) que el que li va fer sospitar és el contingut de les factures, que va entendre que eren falsificades perquè “no s’adequaven als treballs” efectuats.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides