Elena nega “una purga” als Mossos

Les explicacions del conseller d'Interior no convencen als partits de l'oposició en la compareixença que havien demanat

Els grups parlamentaris de l’oposició han carregat aquest dilluns contra els canvis a la cúpula del cos dels Mossos d’Esquadra. Ho han fet a la comissió d’Interior del Parlament, on el conseller Joan Ignasi Elena ha comparegut per rendir comptes sobre els darrers moviments a la cúpula policial, tal com havien demanat PSC, PP, Cs, Vox i En Comú Podem entre crítiques per la remodelació dels principals comandaments.

Les formacions han assenyalat que veuen els canvis com un “avís per a navegants”. Elena ha negat que s’hagi fet cap “purga” i ha defensat de nou que els moviments “són una pràctica habitual”. També ha insistit que els moviments només els sabia ell i el president Pere Aragonès, afegint que no els havia compartit amb els socis de Govern.

Sobre el nou comissari en cap del cos, Josep Maria Estela, que pren el relleu de Josep Lluís Trapero, Elena ha dit que “representa millor que ningú aquesta idea de territorialització i la proximitat, i la capacitat de treballar en equip i cooperació de manera més horitzontal”. El conseller ha destacat la necessitat d’un canvi del model de lideratge i direcció, enfocat a la “coralitat”, “més plural i cooperatiu”.

Respecte a la presumpta corrupció a la cúpula dels Bombers de la Generalitat, on els Mossos han trobat factures duplicades i indicis de comissions d’un 2% en els contractes de manteniment dels camions, Elena ha assegurat que han actuat “des del minut zero” per canviar aquesta dinàmica “que s’allarga des de fa molt de temps”. El conseller ha recordat que el 26 de maig es van incorporar a la conselleria i el 3 de juny s’iniciava el procés de resolució del contracte. Elena ha afegit que s’han posat “a disposició de la justícia” en un procés que va començar “durant el mandat anterior”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.