Imputada la cúpula de Bombers de la Generalitat per presumpta corrupció

La investigació dels Mossos d'Esquadra ha descobert factures falsejades i indicis de comissions del 2%

Camions de Bombers
Camions de Bombers

Un jutjat d’instrucció de Barcelona ha imputat set càrrecs de Bombers de la Generalitat i el responsable a Catalunya de l’empresa Grupo Iturri per presumpta corrupció, segons informa La Vanguardia. El director del servei d’extinció fins al juny, Manel Pardo, i el seu successor, Joan Delort, estan citats a declarar divendres que ve.

El cas es va iniciar després de detectar que el pressupost per al manteniment dels camions de Bombers estava en números vermells. Una lletrada d’Interior es va reunir amb Pardo per a demanar-li explicacions i aquest va argumentar que el contracte amb Grup Iturri està “històricament mal dimensionat a nivell econòmic”. D’aquesta manera, defensava, s’acumulava el deute mes a mes.

A l’abril, el cap del servei tècnic de Bombers va informar Interior que el pressupost per al manteniment de vehicles de 2021 s’havia esgotat després de compensar en el primer trimestre la desviació pressupostada de l’exercici anterior. El 2020 es va tancar amb un deute d’1.703.018 euros.

En la seva reunió amb la lletrada d’Interior, Manel Pardo li va mostrar un document en el qual s’havia escrit a bolígraf “+2%”, la qual cosa va elevar les sospites de la funcionària. La lletrada es va fer amb aquest paper i va traslladar tota la informació als seus superiors. L’aleshores conseller Miquel Samper va ordenar iniciar una recerca.

En la primera anàlisi de les factures, es van detectar irregularitats com a factures de revisions fetes diverses vegades al mateix vehicle, reparacions a vehicles amb matrícules que no es corresponien amb les de Bombers i factures sense conceptes. La unitat central anticorrupció dels Mossos d’Esquadra es va fer càrrec de la investigació, tutelada per la magistrada Miriam de Rosa, qui va ordenar escoltes telefòniques.

Fonts de l’empresa Grup Iturri es defensen en declaracions a La Vanguardia i neguen qualsevol mena de corrupció.

(Visited 325 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari