Quin reconeixement ha obtingut el Camp Nou, malgrat l’alarmisme de Laporta?

El Camp Nou
El Camp Nou

El Camp Nou que cau a trossos, que Laporta va heretar en un estat de deixadesa i de teòrica perillositat, sense precedents en la història del club, al qual l’afició tem si més no aproximar-se per a no ser víctima d’una ensulsiada imprevista, resulta que ha estat qualificat el segon millor estadi d’Europa actualment, d’acord amb un estudi elaborat per Money, un portal anglès que ha establert el rànking després d’analitzar les valoracions dels aficionats a Google, Tripadvisor i Football Ground Map.

D’acord amb aquest estudi, només el Signal Iduna Park del Borussia Dortmund, que és capaç de generar un dels ambients futbolers més impressionants del món, supera al Camp Nou amb una qualificació de 4,57 punts sobre 5.

L’estadi blaugrana ocupa el segon lloc amb 4,53 sobre 5, igualat amb el Santiago Bernabéu, el nou Tottenham Hotspur Stadium, inaugurat el 2019, l’Arena Nationala de Bucarest (2011), l’Estadi Nacional de Varsòvia (2012) i el Millenium Stadium de Cardiff (1999). Per la seva banda, el Stadion An der Alten Försterei de l’Unió Berlín és vuitè amb un 4,5, per davant del nou Wembley (2002) i el Wanda Metropolità de Madrid (2017), amb un 4,48.

Crida l’atenció que per sota del ‘top ten’ apareixen l’Allianz Arena de Munic, San Siro (Milà), el nou San Mamés, el Gdansk Arena polonès i l’Otkrytie Arena del Spartak Moscou, tots amb un 4,43. El Emirates Stadium de l’Arsenal és 16è en la taula, amb un 4,4 sobre 5.

Això vol dir que els aficionats, en general, continuen percebent el Camp Nou com un veritable temple del futbol en el qual gràcies al joc i identificació d’una afició amb la seva història, a més del seu arrelament social, ciutadà i de país, com un escenari on l’experiència futbolística se situa per sobre de les limitacions arquitectòniques, de servei i de hospitality respecte d’altres estadis més moderns.

Una elecció que ve a desmentir, com s’ha demostrat amb el pas dels dies, que les acusacions, exageracions i mentides que es van abocar sobre la situació de l’estadi blaugrana només tenien com a objecte deteriorar la imatge de l’anterior directiva de Josep Maria Bartomeu. Sent cert que el Camp Nou necessita obres permanents de manteniment per la degradació del formigó, no ho és menys que el famós informe de patologies no només va ser instat per l’anterior directiva, sinó que es va dotar i va assignar la inversió necessària per a les reparacions que no es van realitzar, a causa del tancament per la pandèmia, fins que es va poder reobrir l’estadi.

Quant a les informacions alarmistes que van afirmar haver-se celebrat partits amb risc estructural per al públic, es van desmentir per si mateixes quan es va acreditar convenientment que les regulars inspeccions dels Bombers i dels tècnics de l’Ajuntament de Barcelona havien certificat i autoritzat la celebració dels partits. Sense aquesta llum verda el Camp Nou hauria estat tancat.

Una mostra més de les campanyes mediàtiques manipulades en contra del passat, sense límit ni rigor, orientades a llustrar la imatge de la junta de Laporta a falta de nous projectes i d’una gestió de futur que sigui atractiva per als socis del club.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.