Aragonès diu que la sentència del TSJC sobre el 25% de castellà és “una mena de 155 educatiu”

El president de la Generalitat fa costat als docents i assegura que el Govern assumirà la responsabilitat política i jurídica en defensa de la immersió

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha qualificat d'”una mena de 155 educatiu” la sentència ferma del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga al fet que el 25% de classes es donin en castellà. Aragonès ha dit que la decisió que el seu executiu va rebre ahir és “un intent de trencar el consens” sobre el model d’escola catalana basat en la immersió lingüística. Per a això, s’ha referit a l’article 155 de la Constitució Espanyola, aplicat a Catalunya la tardor del 2017.

Aragonès ha assegurat que el Govern “assumeix la responsabilitat política, jurídica i d’actuar en defensa del model d’escola catalana”. D’aquesta manera ha volgut fer costat als docents catalans perquè continuïn aplicant els projectes lingüístics de cada centre: “Han de saber que tenen al Govern del seu costat”. “El model de la Llei d’Educació de Catalunya confia en els centres i en els docents del país”, ha assenyalat.

El president també ha valorat a Vic la immersió lingüística des del punt de vista educatiu: “És un model que no ha estat qüestionat acadèmicament, i veiem que ara es qüestiona des d’altres instàncies, entrant amb una ingerència clara en l’àmbit pedagògic”.

JOCS OLÍMPICS

Preguntat per la consulta que se celebrarà a l’Alt Pirineu i a l’Aran sobre els Jocs Olímpics d’Hivern de 2030, Aragonès ha defensat que “el futur del Pirineu l’ha de decidir el Pirineu”. També ha apuntat que “la proposta té la potencialitat de ser molt positiva per al territori, si es fa amb criteris ambientals i de sostenibilitat, i treball conjunt amb el territori”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.