Estela sobre Villarejo: “No vam trobar cap prova objectiva que avali les teories d’aquest senyor”

El cap dels Mossos no dona credibilitat al fet que el CNI estigués al cas dels atemptats de Barcelona i Cambrils

El comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Josep Maria Estela, ha afirmat que en les investigacions que va fer la policia catalana sobre els atemptats del 17 d’agost del 2017 a Barcelona i Cambrils no van trobar proves que els poguessin vincular als serveis secrets espanyols. El comissari Estela, en declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, no ha donat cap credibilitat a les declaracions de l’excomissari de la Policia Nacional, José Manuel Villarejo, el qual va assegurar que el CNI sabia que els jihadistes volien atemptar a Catalunya i no van fer res per donar un ensurt al independentisme.

Josep Maria Estela ha afirmat que “nosaltres, el cos de Mossos d’Esquadra, vam instruir unes diligències, vam dur a terme una investigació, que no cal que els hi digui que no es va estalviar esforços, i amb aquesta investigació està clar que nosaltres, el cos de Mossos d’Esquadra, no vam trobar cap prova objectiva que avali les teories d’aquest senyor”. Estela ha afegit que “aquest tipus de declaracions potser sí que es mereixen algun tipus de resposta per part d’algú, algun tipus d’explicació, però jo crec que és més des de l’àmbit institucional o polític en el qual jo no m’hi he de posar”. El cap dels Mossos ha insistit que “jo em bellugo des del punt de vista més tècnic, i a nivell d’atestats i d’instrucció nostra no tenim cap prova que pugui donar-li credibilitat al que diu aquest senyor”.

Per altra banda, el comissari Estela ha coincidit amb les darreres declaracions del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, sobre el futur de l’excap dels Mossos, el major Josep Lluís Trapero, dins del cos de la policia catalana. Estela ha assegurat que el departament li ha ofert temes estratègics dels cos dels Mossos. Elena ha insistit que el fet que hi hagi canvis a la cúpula de la policia de la Generalitat respon a processos normals que ja han passat en anterior etapes, i ha afegit que el relleu de l’intendent Toni Rodríguez al capdavant del grup d’investigació de la corrupció no afectarà les investigacions que estan fent els Mossos en aquest àmbit.

El comissari en cap, davant la polèmica sobre l’ús de les bales de foam que fa servir la policia catalana quan actuen els antiavalots, ha afirmat que si el Parlament li diu al cos dels Mossos que no han d’utilitzar el foam, hauran de buscar altres eines. Estela ha assegurat que “ni la societat ni nosaltres volem un nou cas Quintana”, en referència al fet que Ester Quintana va perdre un ull per l’impacte d’una pilota de goma llançada pels Mossos d’Esquadra en els aldarulls que es van produir durant la vaga general del 14 novembre del 2012. Pel que fa al fet que la comissió d’Interior del Parlament hagi demanat al Govern un protocol sobre el paper dels Mossos en els desnonaments, Estela ha afirmat que si un jutge els mana que enviïn antiavalots a un desnonament, ho hauran de fer.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.