El Sepblac connecta el saqueig de De la Rosa a KIO amb un ‘trust’ vinculat amb el rei emèrit

Un compte de Manuel Prado y Colón de Carvajal va rebre 100 milions de dòlars procedents de KIO, dels quals ara haurien aflorat 10 milions d’euros

Joan Carles I
Joan Carles I

Un informe del Servei Executiu de la Comissió de Prevenció del Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries (Sepblac), amb data de l’octubre del 2020, reflecteix l’existència de 10 milions d’euros en un trust vinculat amb Joan Carles I, el rei emèrit d’Espanya, presumptament procedents del saqueig del fons sobirà d’inversió Kuwait Investment Office (KIO), publica El Periódico.

La mateixa informació explica que aquests diners serien un serrell que tindria el seu origen en les milionàries operacions de pillatge del financer Javier de la Rosa com a representant de KIO. De la Rosa i Manuel Prado y Colón de Carvajal, home de confiança i administrador de Joan Carles I, van ser condemnats per apropiació indeguda en el cas KIO, i els fets provats de la sentència van considerar acreditat que 100 milions de dòlars es van ingressar en un compte de Prado y Colón de Carvajal, abans de desaparèixer.

De la Rosa va dir que havia acordat amb Joan Carles I enviar aquells diners a Prado y Colón de Carvajal i, segons publica ara El Periódico, el Sepblac connecta l’import, que es va separar en dues partides de 80 i 20 milions de dòlars, amb el serrell de 10 milions d’euros que acaba d’aflorar.

Prado y Colón de Carvajal, a qui Joan Carles I va mirar de protegir abans que fos sentenciat el 2002 i -en ferm- el 2006 pel cas KIO, va morir el 2009 i el seu substitut com a responsable del trust, Joaquín Romero Maura, pateix alzheimer avançat, afegeix la mateix informació.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.