Baixa el ritme d’ingressos als hospitals per covid malgrat els contagis

Des del 20 de desembre, s'han infectat 800.000 persones, la majoria de forma lleu, segons el conseller Argimon

Personal sanitari de l'Hospital de Sant Pau

Foto: @HospitalSantPau

La sisena onada de covid-19 continua causant xifres de contagis elevades a Catalunya: aquest divendres, el Departament de Salut ha notificat 41.261 positius més, sumant un total d’1.913.283 casos des que va començar la pandèmia. Malgrat l’important nombre de contagis, el ritme d’ingressos hospitalaris ha disminuït gràcies a l’efecte de les vacunes. Segons ha explicat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, en una entrevista a RAC1, “des del 20 de desembre, s’han infectat 800.000 persones, la majoria de manera lleu”. A més, “de cada 1.000 infectats, només un 0,6% acaba a l’UCI”.

Actualment, hi ha 2.709 pacients hospitalitzats -sis més que el dijous- dels quals 500 es troben a les UCI -dos menys-. No obstant això, la resta d’indicadors epidemiològics es mantenen a l’alça com la velocitat de transmissió (Rt), que puja una centèsima, situant-se en 1,22. El risc de rebrot (EPG) augmenta 263 punts, fins als 6.198, mentre la positivitat de les PCR i els tests d’antígens fets durant la darrera setmana disminueix lleument, situant-se en el 21,58%.

La incidència acumulada continua incrementant i passa de 2.763,85 a 2.856,04 a set dies (IA7), i de 5.000,91 a 5.205,76 casos a catorze dies (IA14). Pel que fa a la vacunació, el 85,6% dels catalans ha rebut la pauta completa.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.