Sánchez s’obre a noves majories en rebutjar ERC la reforma laboral

El govern central cerca alternatives per preservar l’acord tancat amb sindicats i empresaris

Pedro Sánchez i Gabriel Rufián, l'any 2020, a la Moncloa
Pedro Sánchez i Gabriel Rufián, l'any 2020, a la Moncloa

El govern d’Espanya s’ha inclinat públicament per cercar suports alternatius per aprovar la seva reforma laboral, un objectiu que considera priorotari, després de la negativa d’ERC, i ha rebutjat modificar l’acord assolit amb els sidicats i els empresaris.

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha explicat en un esmorzar informatiu que l’executiu centrla vol “preservar” l’acord “perquè ha tingut equilibris i en la negociació totes les parts han cedit”.

Bolaños ha afegit que, per això, “és important que aquesta reforma rebi el suport dels grups polítics amb altura de mires”, i ha indicat que li estranyaria que algun grup parlamentari preferís mantenir l’actual marc.

Així mateix, el govern que encapçala Pedro Sánchez ha emès el missatge que ara aposta per “eixamplar majories” en temes primordials com la reforma laboral.

Per tirar endavant els canvis a la reforma laboral sense ERC, el govern central necessitaria no només el suport de Cs, sinó també un canvi de parer del PNB, que ha manifestat la seva negativa.

(Visited 83 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari