Ortega s’enfronta a 30.000 euros de multa per burlar la sentència del 9N

Fiscalia creu que l'exvicepresidenta va evitar complir la pena d'inhabilitació amb un càrrec a la Generalitat

Joana Ortega
Joana Ortega

La Fiscalia acusa l’exvicepresidenta del govern d’Artur Mas, Joana Ortega, de saltar-se la condemna que li va ser imposada per l’organització de la consulta del 9-N i sol·licita que sigui jutjada per això. En el seu escrit d’acusació, el ministeri públic demana una pena de 30.000 euros de multa per un delicte de trencament de condemna.

Ortega va ser condemnada juntament amb l’expresident Mas i l’exconsellera d’Educació, Irene Rigau, a una pena de 9 mesos d’inhabilitació per haver organitzat la consulta sobiranista del 9 de novembre del 2015. El període de compliment de la pena, segons la fiscalia, anava del 23 de gener del 2019 al 19 d’octubre del 2019. En aquest temps, Ortega va ser contractada com a assessora de la conselleria d’Empresa com a càrrec eventual.

Va exercir com a tal entre el maig i l’octubre d’aquell any i el TSJC la va denunciar en considerar que “va burlar” la pena d’inhabilitació imposada. La Fiscalia considera que l’activitat que portava a càrrec Ortega en el càrrec d’assessora, pel qual va cobrar 32.110 euros bruts, estava “directament connectada” amb el Gabinet del Departament d’Empresa, “la retribució del qual estava assimilada a la d’un lloc de treball de funcionari de nivell A”.

Ortega va al·legar que amb el càrrec d’assessora no exercia funcions de govern, per això no entraria dins dels supòsits que prohibeix la pena d’inhabilitació per a l’exercici de càrrec públic. De fet, va presentar informes jurídics de la Generalitat que avalaven la seva contractació com a assessora sense incomplir la inhabilitació imposada.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.