L’Hospital de Bellvitge ha obert una capella catòlica que incompleix els criteris de la Generalitat

La CGT denuncia que l’espai contravé la Guia per al respecte a la diversitat de creences als centres sanitaris de Catalunya i en demana el seu cost

Dues imatges de l'interior de la capella catòlica que es va inaugurar a l'hospital de Bellvitge el desembre passat

L’Hospital Universitari de Bellvitge ha dedicat un dels seus espais a una capella catòlica, la qual cosa ha donat lloc a una denúncia del sindicat CGT d’aquest centre sanitari, que considera que contravé la “Guia pel respecte a la diversitat de creences als centres sanitaris de Catalunya” elaborada pel Departament de Governació i Relacions Institucionals i el de Salut. La capella va ser inaugurada el passat 10 de desembre en un acte litúrgic organitzat pel Secretariat de Pastoral de Salut de l’Arxidiòcesi de Barcelona en el qual hi va participar el bisbe auxiliar Javier Vilanova, que la va beneir.

La CGT de Bellvitge ha distribuït fotografies de l’interior d’aquesta capella a través de les xarxes socials i ha emès un comunicat on explica que el passat dia 12 de gener van presentar una queixa formal davant la direcció de l’hospital perquè creu que “no és un espai multicultural, com entenem que hauria de ser, donada la diversitat religiosa de la població de la nostra ciutat”. En el comunicat s’afirma que “és un espai que sembla sortit de l’època dels seixanta on la resta de confessions o inclús la gent que no té inquietuds religioses i busquen un espai de reflexió es puguin sentir còmodes”. “A un hospital públic d’un estat aconfessional no es pot incidir en les creences d’una part de la població. La sanitat ha de donar una visió d’igualtat i equitat i aquest espai no la dona”, continua la nota de la CGT.

El sindicat reclama saber quants diners han costat les obres de construcció de la capella i demana la retirada de tots els símbols religiosos que l’ocupen. “Entenem que en el moment que es faci un acte religiós cristià es col·loquin i es tornin a guardar”, defensa.

La “Guia pel respecte a la diversitat de creences als centres sanitaris de Catalunya”, editada el 2015, assenyala que “cal preveure un espai multiconfessional que s’adeqüi a les necessitats de culte de les diverses confessions. És recomanable que aquest espai tingui les característiques següents: mobilitat de les cadires i de la taula o altar –han de ser fàcils de treure-, absència de signes externs religiosos fixos i existència d’armaris o un petit magatzem on desar els símbols o objectes propis de cada confessió. Convé que la sala estigui adequada per fer-hi oracions a peu dret, asseguts o utilitzant el terra”.

La CGT de Bellvitge considera que aquests requeriments no es compleixen en la nova capella i en un dels seus missatges de denúncia a Twitter diu que “tornem al nacional-catolicisme”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.