El TSJC investigarà la consellera Garriga pel referèndum de l’1-O

La Sala ha decidit agrupar la causa a la dels diputats d'ERC al Parlament Josep Maria Jové i Lluís Salvadó

La consellera de Cultura Natàlia Garriga
La consellera de Cultura, Natàlia Garriga

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acordat assumir aquest dijous la causa penal contra la consellera de Cultura i diputada d’ERC, Natàlia Garriga, per malversació i desobediència greu pels preparatius del referèndum de l’1-O quan era un alt càrrec del departament de Vicepresidència, Economia i Hisenda.

En una interlocutòria, el tribunal ha desestimat la petició d’arxivament de la causa i inclou les indagacions, fins ara dutes a terme pel Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona, de manera que assumeix la competència d’investigar la consellera per la seva condició d’aforada.

La Sala també ha decidit agrupar la causa a la dels diputats d’ERC al Parlament Josep Maria Jové i Lluís Salvadó.

La Sala sosté que Garriga hauria intervingut en la “localització i condicionament” d’una nau per poder ser usada a la jornada de l’1-O del 2017, i que hauria signat l’adjudicació dels projectes bàsics i executius d’arquitectura i instal·lacions i direcció d’obres mitjançant quatre contractes.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.