El TSJC investigarà la consellera Garriga pel referèndum de l’1-O

La Sala ha decidit agrupar la causa a la dels diputats d'ERC al Parlament Josep Maria Jové i Lluís Salvadó

La consellera de Cultura Natàlia Garriga
La consellera de Cultura, Natàlia Garriga

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acordat assumir aquest dijous la causa penal contra la consellera de Cultura i diputada d’ERC, Natàlia Garriga, per malversació i desobediència greu pels preparatius del referèndum de l’1-O quan era un alt càrrec del departament de Vicepresidència, Economia i Hisenda.

En una interlocutòria, el tribunal ha desestimat la petició d’arxivament de la causa i inclou les indagacions, fins ara dutes a terme pel Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona, de manera que assumeix la competència d’investigar la consellera per la seva condició d’aforada.

La Sala també ha decidit agrupar la causa a la dels diputats d’ERC al Parlament Josep Maria Jové i Lluís Salvadó.

La Sala sosté que Garriga hauria intervingut en la “localització i condicionament” d’una nau per poder ser usada a la jornada de l’1-O del 2017, i que hauria signat l’adjudicació dels projectes bàsics i executius d’arquitectura i instal·lacions i direcció d’obres mitjançant quatre contractes.

(Visited 130 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari