El PSC busca la quadratura el cercle

La conferència del president de la Generalitat, Pere Aragonès, a Madrid reclamant propostes i moviments a l’Estat per resoldre el conflicte polític amb Catalunya va desencadenar la reacció de la majoria de partits catalans. Des del PSC, que sovint actua com a portaveu del Govern espanyol en aquestes qüestions, el seu líder, Salvador Illa, va replicar que l’autodeterminació no era viable ni una opció, però va posar sobre la taula la seva proposta per resoldre el conflicte. “Cal millorar l’autogovern. I en algun moment caldrà corregir l’anomalia que l’Estatut vigent no sigui el que es va aprovar en referèndum”, va dir.

Amb tot, no va voler parlar de fer un nou Estatut, sinó de recuperar atribucions, millores o finançament de l’Estatut original, però a través d’altres lleis. El problema és que aquestes lleis, si busquessin el mateix que les parts de l’Estatut declarades inconstitucionals, continuarien sent inconstitucionals si no es fa ni un nou Estatut ni una nova Constitució. I el PSC ha dit mil cops que no vol tocar cap de les dues coses. El PSC busca la quadratura del cercle en pretendre la vigència d’aspectes inconstitucionals sense tocar les lleis declarades com a tals, i presentar-ho com la solució al conflicte català.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.