El síndic de Comptes diu que l’Oficina Antifrau també pot atorgar llicències per edat com el Parlament

L'entitat diu que no ha atorgat cap d'aquestes llicències perquè no té funcionaris propis y el seu reglament intern no ho contempla

El síndic major de la Sindicatura de Comptes, Jaume Amat, ha explicat que des del 2015 ha demanat al Parlament que posin fi a les conegudes com a llicències per edat, amb les quals es permet als treballadors públics de la cambra catalana seguir cobrant el sou íntegre sense haver-se de presentar a treballar. Amat ha explicat que des de fa anys, “jo m’adreço al Parlament en més d’una ocasió, i els hi plantejo que s’ha d’arreglar, les vies per arreglar-ho les han de posar ells, una de les vies és modificar o fer desaparèixer el famós article 79”.

Jaume Amat ha insistit que només pot ser el Parlament el qui modifiqui o anul·li l’article 79 que permet cobrar el sou íntegre a treballadors durant fins cinc anys abans de la jubilació sense haver d’anar al lloc de treball. Amat ha assegurat, en una entrevista a TV3 que des de la cambra catalana sempre li van contestar “que sí, que sí, que s’ho mirarien, que ho tindrien en compte; van ser receptius, perquè ells tenien el mateix problema, i això ja fa uns anys”.

El síndic de Comptes ha explicat també que l’article 79 que permet la llicència per edat “és una norma específica del personal laboral del Parlament, no la té cap altra institució, excepte els que estem vinculats a aquesta normativa (com la Sindicatura de Comptes), està clar, com és el cas de l’Oficina Antifrau, que està igualment de vinculada”. Des de l’Oficina Antifrau, però, han assegurat a EL TRIANGLE que aquest organisme no ha atorgat cap llicència per edat, perquè no té funcionaris propis i el seu reglament intern no contempla aquesta possibilitat.

Amat també ha explicat que fins a tres treballadors de la sindicatura es van acollir a aquesta norma, i que ell va negociar perquè el privilegi es reduís de cinc a dos anys, i que a hores d’ara només queda un treballador amb aquesta situació i que està a punt de jubilar-se.

(Visited 154 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari