JxCat tremola per la deserció de Puigdemont

L’independentisme postconvergent no ha trobat encara el seu espai estable. Des de la desfeta de CiU i CDC, i el camí de Carles Puigdemont, ha anat d’intent en intent sense aconseguir una plataforma clara, un lideratge ferm i un futur més o menys sòlid per uns quants anys. Carles Puigdemont, Laura Borràs, Jordi Sánchez, Jordi Puigneró, Jordi Turull, la Crida, el Consell per la República, JxCat amb el PDECat a dins, Junts però sense el PDECat… Els noms, les plataformes i les estratègies han estat múltiples, i totes han acabat malament.

Ara, però, si alguna cosa semblava clara és que a l’actual JxCat no hi ha lluita pel lideratge entre les múltiples sensibilitats, perquè Puigdemont és al capdavant presidint el partit i la seva figura sembla que la qüestiona poca gent. Però, per a sorpresa de molts, la seva estratègia al Consell per la República  (CxR) podria acabar amb aquesta pau interna. Sectors del CxR demanen a Puigdemont que deixi la presidència –i potser també la militància– de JxCat per donar un caire més transversal i institucional a l’organisme de Waterloo. Si això arribés a passar i Puigdemont abandona, a JxCat ja tremolen, perquè la batalla interna està servida i es preveu més que cruenta.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.