JxCat tremola per la deserció de Puigdemont

L’independentisme postconvergent no ha trobat encara el seu espai estable. Des de la desfeta de CiU i CDC, i el camí de Carles Puigdemont, ha anat d’intent en intent sense aconseguir una plataforma clara, un lideratge ferm i un futur més o menys sòlid per uns quants anys. Carles Puigdemont, Laura Borràs, Jordi Sánchez, Jordi Puigneró, Jordi Turull, la Crida, el Consell per la República, JxCat amb el PDECat a dins, Junts però sense el PDECat… Els noms, les plataformes i les estratègies han estat múltiples, i totes han acabat malament.

Ara, però, si alguna cosa semblava clara és que a l’actual JxCat no hi ha lluita pel lideratge entre les múltiples sensibilitats, perquè Puigdemont és al capdavant presidint el partit i la seva figura sembla que la qüestiona poca gent. Però, per a sorpresa de molts, la seva estratègia al Consell per la República  (CxR) podria acabar amb aquesta pau interna. Sectors del CxR demanen a Puigdemont que deixi la presidència –i potser també la militància– de JxCat per donar un caire més transversal i institucional a l’organisme de Waterloo. Si això arribés a passar i Puigdemont abandona, a JxCat ja tremolen, perquè la batalla interna està servida i es preveu més que cruenta.

(Visited 129 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari