El Parlament demana no enviar els antiavalots als desnonaments

Els comuns han presentat una proposta que insta el Govern a evitar la participació de les unitats BRIMO i ARRO

Càrrega dels Mossos al desnonament del carrer Mühlberg (2020)
Càrrega dels Mossos al desnonament del carrer Mühlberg (2020)

La Generalitat està treballant un nou protocol sobre desnonaments per actualitzar el vigent que data de 2013. Aquest nou protocol no aborda, però, qüestions com la presència de les unitats antiavalots dels Mossos d’Esquadra, i és en aquest context que avui el grup dels comuns ha presentat una proposta de resolució que insta al Govern a incloure en el protocol que s’eviti, com a criteri general, la participació de les unitats especials d’antiavalots BRIMO i ARRO en els desallotjaments de persones vulnerables.

La proposta presentada pel diputat Marc Parés a la Comissió d’Interior que s’ha celebrat aquesta tarda al Parlament ha estat aprovada principalment gràcies als vots a favor dels partits del Govern, ERC i Junts, que han esmenat el text dels comuns. També el PSC ha votat alguns dels punts mentre que la CUP s’ha abstingut en considerar-ho insuficient.

En concret, la primera part del text remarca la necessitat d’elaborar un protocol d’actuació, tal com està fent el Govern, però remarca que tingui especial atenció als casos en què afecten persones vulnerables. A més afegeix que el protocol es revisarà d’acord amb les conclusions de l’informe final que elabori la recentment creada comissió d’estudi sobre el model policial.

(Visited 114 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari