Cop de porta de la justícia europea als recursos dels joves d’Altsasu

El Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) no ha admès les al·legacions presentades pels condemnats, finalitzant així el recorregut jurídic del cas

Manifestació en defensa dels joves d'Altsasu condemnats

Foto: @Altsasugurasoak

El Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) no ha admès a tràmit els recursos presentats pels joves d’Altsasu, condemnats a penes d’entre un any i 9 anys i mig de presó per la baralla que van tenir a un bar de la localitat navarresa amb dos guàrdies civils. Ho ha anunciat a través de Twitter un dels condemnats, Iñaki Abad, qui ha lamentat la decisió del tribunal.

“El TEDH no admet a tràmit la nostra demanda. Davant la manca d’empara de totes les institucions judicials, queda una societat que ho ha entès perfectament. Malgrat perdre en el TEDH, seguirem denunciant-ho sempre. Fi de la història”, ha publicat Abad. Els recursos presentats pels joves condemnats al·legaven la “falta d’imparcialitat, l’absència d’un judici just i la desproporció de les penes” a què van ser condemnats, però la inadmissió dels arguments per part del TEDH ha finalitzat el recorregut jurídic del cas.

En declaracions a Euskadi Irratia, una de les advocades dels condemnats, Amaia Izko, ha reconegut que tenien “l’esperança que el Tribunal d’Estrasburg  estudiés aquesta causa”, i ha considerat “una pena que no sigui així”. No obstant això, els condemnats consideren que el cop de porta del TEDH no ha d’interpretar-se com si Europa estigués d’acord amb la sentència, ja que recorden que “el tribunal no entra en el fons de la qüestió”.

Precisament, la nit d’aquest dimarts, el cas Altsasu ha estat molt present a la televisió pública catalana: TV3 va emetre dos documentals sobre l’assumpte, en un dels quals també van participar independentistes encausats com els CDR acusats de terrorisme en l’operació Judes, el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i l’activista Marcel Vivet. Des del 2019, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha gastat més de 250.000 euros en produccions relacionades amb els joves condemnats d’Altsasu.

(Visited 233 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari