El Govern manté totes les restriccions llevat del toc de queda

Catalunya torna a batre el rècord de contagis amb 47.870 positius les darreres 24 hores

Gent fent cua per vacunar-se

El Govern de la Generalitat ha decidit mantenir totes les restriccions per aturar l’expansió de la covid-19 excepte el toc de queda, segons ha avançat Catalunya Ràdio, el qual s’aixecarà la mitjanit d’aquest dijous. Així doncs, la resta de mesures com la limitació de 10 persones en les trobades socials, la reducció d’aforaments i el tancament de l’oci nocturn, es mantindran, almenys, una setmana més.

L’executiu català tampoc preveu, de moment, canvis en l’ús del passaport covid. De fet, el comitè científic assessor del Govern considera que no s’haurien de relaxar les restriccions fins que baixi la xifra de contagis i d’ingressos, i únicament s’ha mostrat partidari de la supressió de toc de queda entre la una i les sis de la matinada.

Aquest dimarts, Catalunya ha tornat a batre el rècord de contagis diaris i Salut n’ha notificat 47.870 de nous en 24 hores. A més, durant els darrers set dies s’han detectat 203.657 positius, una xifra que no s’havia assolit en tota la pandèmia. La situació als hospitals continua empitjorant amb 55 pacients ingressats més, sumant un total de 2.672, dels quals 529 es troben a les UCI -7 més que el dilluns-.

La velocitat de transmissió (Rt) recula dues centèsimes, situant-se en 1,25, però la resta d’indicadors epidemiològics es mantenen a l’alça, com el risc de rebrot (EPG), que incrementa en 24 punts fins als 5.506. La positivitat de les proves fetes durant els últims set dies és del 23,38%, i la incidència acumulada passa de 2.569,34 a 2.612,67 a set dies (IA7) i de 4.477,17 a 4.606,47 a catorze dies (IA14).

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.