Elena: “Abans moro que tapar la corrupció”

El titular d'Interior diu que la remodelació als Mossos no es va fer per tapar la corrupció de dirigents independentistes

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha afirmat que els darrers canvis que ha fet a la cúpula policial dels Mossos d’Esquadra no responen a la intenció de tapar o aturar les investigacions que el cos de la policia de la Generalitat estava fent en casos en els quals estaven implicats polítics independentistes. En declaracions a RAC1, el conseller Elena ha assegurat que: “Abans moro que tapar la corrupció, el que s’ha dit els últims dies m’ofèn”.

Joan Ignasi Elena ha insistit que els canvis que han portat a apartar el major Josep Lluís Trapero de la màxima direcció policial dels Mossos no respon a raons polítiques. Elena també ha assegurat que la destitució de l’intendent Toni Fernández com a màxim responsable del grup d’investigació de la corrupció no posa en perill aquestes investigacions. El conseller ha declarat que “per descomptat que no s’ha apartat ningú per motivacions polítiques”, afegint que “no està en risc cap investigació”.

En aquest sentit, el conseller Elena (ERC) ha declarat que els canvis que s’ha fet a la cúpula de la policia catalana no han estat negociats amb el soci de govern (JxCat). De fet, Elena ha afirmat que JxCat no sabien res dels canvis que s’han acabat fent. El titular d’Interior ha dit que “mai hi ha hagut venjança”, i que el cos dels Mossos no depèn de les amistats dels seus responsables tècnics, assegurant que “no participo d’aquesta manera mafiosa de fer les coses”.

Elena ha afirmat que no va arribar al Departament d’Interior amb la idea de destituir Trapero, però que la nova cúpula policial del cos respon millor als nous objectius del departament, argumentant que “quan fas un canvi no estàs rebutjant el que s’ha fet” i que “calia una etapa nova amb gent nova”. En aquest context, Elena ha afirmat que li ha ofert al major Trapero una feina relacionada amb l’anàlisi i avaluació de riscos i que Trapero li ha demanat temps per donar una resposta.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.