El PSC demana explicacions a Elena i Puigneró per la “purga” dels Mossos

El principal partit de l'oposició assegura que ERC "està destruint el prestigi" del cos amb la intenció de controlar-lo

La portaveu de la comissió executiva del PSC, Elia Tortolero

Els canvis que ha ordenat el conseller d’Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena, en la cúpula dels Mossos d’Esquadra -la qual ha renovat completament- han suscitat comentaris sobre la voluntat del Govern català i, concretament, d’ERC de controlar la policia autonòmica. De fet, el PSC ha titllat de “purga” aquests canvis i ha demanat explicacions al respecte al conseller Elena i al vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró.

“Els últims dies vam conèixer la purga del cos amb la intencionalitat de controlar els Mossos. ERC està destruint el prestigi dels Mossos d’Esquadra i això no ho podem permetre. Per tant, reclamem que el conseller aquesta setmana doni les explicacions oportunes en seu parlamentària”, ha comentat en una roda de premsa la portaveu de la comissió executiva del PSC, Elia Tortolero. El principal partit de l’oposició al Parlament ha considerat “un escàndol” les informacions que s’han conegut durant els darrers dies en referència als càrrecs destituïts, i ha assenyalat que Puigneró i Elena no poden deixar passar la compareixença “ni un dia més”.

La renovació de la cúpula dels Mossos ha comportat la destitució del major Josep Lluís Trapero i de l’intendent Toni Fernández, fins ara el màxim responsable del grup d’investigació de corrupció, el qual investigava diversos casos on estarien implicats alguns polítics independentistes. Elena, però, ha assegurat en una entrevista a RAC1 que aquests canvis no tenen res a veure amb “motivacions polítiques”, i que cap de les investigacions del cos està en perill.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.