La Marató de Donants de Sang acaba amb 8.521 donacions en una setmana

El Banc de Sang demana més mobilització ciutadana per a assegurar les reserves dels hospitals

La Marató de Donants de Sang 2022 ha finalitzat amb un total de 8.521 donacions en una setmana, del 8 al 15 de gener. El Banc de Sang no ha aconseguit complir l’objectiu d’arribar als 10.000 donants, però sí que ha aconseguit mobilitzar 865 nous col·laboradors.

Segons ha indicat el Banc de Sang en un comunicat aquest diumenge, les xifres registrades enguany són un 10% inferiors a les del 2021. La campanya ha permès que els hospitals catalans hagin assegurat les seves reserves per als pròxims set dies. La iniciativa hauria tingut més èxit d’haver aconseguit cobrir les necessitats per a vuit o nou dies.

És per això que el Banc de Sang anima la ciutadania a continuar donant sang més enllà de la marató, tant als punts fixos dels hospitals com als itinerants que cada dia s’estableixen al llarg de tota la geografia catalana.

Durant la marató, la majoria de donacions s’han realitzat a les campanyes mòbils, amb un total de 3.496. Els hospitals també han estat molt concorreguts durant els últims set dies. En concret, el Clínic ha registrat 911 donants i l’hospital de Sant Pau, 855. També va destacar durant el primer cap de setmana la Universitat de Barcelona, amb 420 persones.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides