Per què Piqué cobra particularment d’un patrocinador del Barça?

Gerard Piqué

Gerard Piqué va sortir guanyant de l’Aràbia Saudita, perquè una de les divisions dels seus negocis amb Kosmos és la tenidora i organitzadora de la Supercopa d’España. Millor per a ell, sobretot durant aquests dies en què s’ha vist obligat a defensar que no guanya tant com s’havia dit arran de l’informe de Lluís Canut.

Els negocis del central blaugrana s’han convertit, en part per culpa seva, en un recurrent tema periodístic perquè li agrada fer ostentació d’ells i perquè no totes les seves inversions li surten com li agradaria ni són productives pel simple fet de comptar amb la seva presència mediàtica i el seu impuls empresarial. Avui dia, això no és suficient.

Piqué va provar sort amb una empresa de videojocs que, com un restaurant i unes begudes energètiques, va haver de tancar abans d’embarcar-se en productores i altres iniciatives mediàtiques que finalment van desembocar en una aliança estratègica amb Hiroshi Mikitani per a la creació de Kosmos, una societat financerament molt potent que ha comprat la Copa Davis o l’Andorra, i, també a través seu, la Supercopa d’Espanya.

L’origen d’aquesta amistat i aliança empresarial guarda relació amb el patrocini de Rakuten, propietat també de Hiroshi Mikitani, amb qui Gerard Piqué va menjar en el mateix plat arran que, per culpa d’una lesió de genoll, l’empresari acabés sota el control i la cura dels serveis mèdics del club blaugrana.

També va ser, per a Gerard Piqué, el descobriment d’un filó de cara a futurs negocis, perquè, d’una banda, es va lligar a l’empresari japonès i per una altra va saber moure’s amb suficient habilitat per a aconseguir un contracte individual amb Beko, el patrocinador que fins l’any passat va lluir al braç de la samarreta i que aquesta temporada continua vestint la roba d’entrenament del primer equip.

El patrocinador turc va entendre que podia ser interessant reforçar la seva estratègia de màrqueting amb el fitxatge d’un futbolista del primer equip com Piqué, que va acabar signant un acord per tres temporades a raó de 700.000 euros anuals.

No és habitual que els futbolistes, que ja cobren per la cessió dels seus drets com a jugadors del Barça per a les campanyes de publicitat dels seus patrocinadors, negociïn unes condicions particulars. En el cas de Piqué el va obtenir i el club no va veure una altra alternativa que autoritzar-lo, ja que Beko va mostrar també interès a negociar amb l’esportista. Encara que no directament procedent del club, Piqué també ha obtingut uns ingressos extra evidentment relacionats amb l’explotació comercial del FC Barcelona.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.