L’Ajuntament de Vic denega a la plataforma Escuela de Todos la instal·lació d’una carpa informativa

El Consistori al·lega que la iniciativa a favor del 25% de castellà és "contrària a la moral, els bons costums ciutadans i l'ordre públic"

Anna Erra
Anna Erra, alcaldessa de Vic

L’Ajuntament de Vic, governat amb majoria absoluta per Junts, ha denegat a la plataforma Escuela de Todos la instal·lació d’una carpa informativa en defensa del 25% d’hores lectives en castellà a les aules de Catalunya. El consistori s’ha acollit a l’article 96.3 de l’ordenança municipal per a al·legar que la iniciativa és “contrària a la moral, els bons costums ciutadans i l’ordre públic”.

La plataforma Escuela de Todos, integrada per l’Asamblea por una Escuela Bilingüe (AEB) i per altres 11 entitats, ha denunciat a través de les xarxes socials la denegació del permís d’ocupació de la via pública i ha demanat al consistori que “rectifiqui immediatament”.

Les reaccions a la notícia no s’han fet esperar. El líder de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha titllat a la corporació municipal de “Santa Inquisició separatista de l’Ajuntament de Vic”. També ha dit que “Cs posarà a la disposició de l’entitat la seva infraestructura territorial per a la seva campanya de recollida de signatures”.

Per part seva, Salvador Vergés, diputat postconvergent i company de partit de l’alcaldessa Anna Erra -presidenta al seu torn del Consell Nacional de Junts-, ha aplaudit la seva decisió. “Així es combat!”, ha expressat.

Escuela de Todos ha denunciat a més haver sofert un atac en la carpa instal·lada a Sant Adrià de Besòs. La plataforma ha instal·lat i instal·larà diferents punts informatius al llarg de tota la geografia catalana en defensa del compliment de la sentència del TSJC que obliga la Generalitat a oferir almenys un 25% de classes en castellà a les aules.

(Visited 180 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari