Els tests d’antígens ja costen com a màxim 2,94 euros a les farmàcies

El Butlletí Oficial de l'Estat va recollir divendres la decisió de la Comissió Interministerial de Preus dels Medicaments

Test d'antígens covid

Els tests d’antígens d’autodiagnòstic ja es poden comprar a les farmàcies per un preu màxim de 2,94 euros la unitat. La mesura aprovada per la Comissió Interministerial de Preus dels Medicaments es va incloure al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) de divendres, 14 de gener, de manera que des d’aquest dissabte queda establert el preu màxim.

Fins ara, el preu dels tests d’antígens estava exempt d’IVA. Ara, el preu de 2,94 euros/unitat inclou l’IVA i les farmàcies no podran vendre les proves per sobre d’aquest preu. La mesura adoptada pel Govern espanyol arriba després que el preu i la demanda d’aquests productes s’hagués disparat en les últimes setmanes.

L’Executiu de Pedro Sánchez, segons va explicar la ministra de Sanitat, Carolina Darias, es va centrar primer a garantir el subministrament dels tests a les farmàcies, que continuaran sent l’únic punt de venda d’aquestes proves, per a després fixar el preu màxim. Així es va fer també mesos enrere amb les mascaretes.

A l’article 94.3 de la Llei de garanties i ús racional dels medicaments i productes sanitaris s’indica que el Govern central podrà regular el mecanisme de fixació dels preus dels medicaments i productes sanitaris no subjectes a prescripció mèdica, així com d’altres productes necessaris per a la protecció de la salut poblacional que es dispensin al territori espanyol, seguint un règim general objectiu i transparent.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari