Maria Eugènia Gay serà la delegada del govern espanyol a Catalunya

Pren el relleu a Teresa Cunillera, que aquest divendres ha presentat la seva dimissió

La degana del Col·legi d’Advocats de Barcelona, Maria Eugènia Gay, prendrà el relleu a Teresa Cunillera com a delegada del govern espanyol a Catalunya, segons ha confirmat La Moncloa.

Cunillera ha dimitit aquest divendres a primera hora. En una carta dirigida a Pedro Sánchez, explica que “la situació ha millorat considerablement a Catalunya” des que va assumir el càrrec i que “ha arribat el moment” de deixar el seu lloc.

A més de degana de l’ICAB, Gay és vicepresidenta del Consell General de l’Advocacia Espanyola (CGAE), presidenta de la Comissió de Relacions Internacionals del Consell General de l’Advocacia Espanyola i presidenta de la Comissió de Mediació de la Federation des Barreaux d’Eureope.

La fins ara degana de l’ICAB va afirmar el desembre del 2019 que considerava la sentència del procés “desproporcionada i injusta” i que “no respon a les necessitats” de Catalunya. En un acte de debat sobre la sentència del Suprem, Gay va insistir en “la necessitat de tornar al diàleg” com a via per solucionar el conflicte català.

Gay va ser reelegida degana del Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB) el juny de 2021 per una àmplia majoria. El seu nom havia estat en les travesses per encapçalar el ministeri de Justícia en el govern de Sánchez.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.