Sàpiens cobra 400.000 euros per sis capítols nous de ‘Batalla monumental’ a TV3 que s’estrenen avui

La productora d’Oriol Soler, ara convertida en Abacus, va rebre de Presidència, el 20 de desembre, dues subvencions més per valor de 223.000 euros

El castell de Mur i el de Montsoriu s'enfronten al primer capítol de la nova temporada de 'Batalla monumental'

La productora d’Oriol Soler, Sàpiens, ara reconvertida en Abacus, ha realitzat per TV3 una segona temporada del programa Batalla monumental, que va tenir una acollida discreta en la seva primera edició. S’estrena aquesta nit a les 22:45 hores. Batalla monumental consisteix en una competició entre monuments emblemàtics perquè els espectadors en triïn el que prefereixen. La temporada passada, el concurs el va guanyar La Seu de Lleida. La productora d’Oriol Soler va rebre en la primera edició 400.488,10 euros pels sis capítols que va emetre. Ara, ha rebut, si fa no fa, la mateixa quantitat: 400.258,99. Després d’una arrencada esperançadora –amb 339.000 espectadors i una quota de pantalla del 14,5%-, el programa va anar perdent interès per l’audiència. Al final, va tenir una mitjana de 229.000 espectadors i amb prou feines va arribar al 10% de quota de pantalla.

El primer capítol de la nova temporada de Batalla monumental enfronta els castells de Mur i de Montsoriu, que seran defensats aquesta nit per Quim Masferrer i Martí Gironell.

Els diners amb què la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha finançat Batalla monumental procedeixen dels sis milions que el Departament de Cultura li ha donat aquestes dues temporades perquè encarregui noves produccions audiovisuals. Per intentar remuntar l’audiència i compensar el fet que aquesta temporada molts dels monuments que competeixen són menys coneguts que els de la primera tongada, s’han elaborat unes recreacions en 3D per fer-lo més atractiu.

El programa el presenta Roger de Gràcia i l’acompanyen la periodista Candela Figueras i l’actriu Laia Fontán. Estat de Gràcia, el programa que dirigia i presentava Roger de Gràcia a Catalunya Ràdio des de feia cinc anys va ser eliminat de la graella aquest curs 2021-2022. Amb tot, De Gràcia ha continuat col·laborant amb l’emissora, que li ha encarregat un podcast setmanal –La família– i a TV3 va posar la veu en off dels quatre programes Au pair que va emetre aquest estiu. L’últim contracte de Roger de Gràcia amb la CCMA per fer Estat de Gràcia cada dia de dilluns a divendres, de 4 a 7 de la tarda, va ser per 125.000 euros. El del podcast setmanal La família costa 24.000 euros. Per posar la veu en off a Au pair va cobrar 1.000 euros.

Catalunya Ràdio també ha fet servir la via de l’enregistrament de podcasts per contractar l’ex-conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat Alfred Bosch per fer els guions del programa Fulles perennes. Es tracta d’un podcast quinzenal que es penja al portal de la CCMA, que produeix Mediapro i presenta Enric Calpena i que repassa setmanalment la història de Catalunya a partir de llibres que l’han estudiat.

(Visited 235 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari