Illa defensa que la majoria dels catalans no volen ni referèndum ni amnistia

El líder del PSC defensa que cal "corregir l'anomalia" que Catalunya té un estatut que no és el que va votar la ciutadania

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha afirmat que “a Catalunya no hi haurà ni referèndum d’autodeterminació ni amnistia”, i no perquè ho digui ell tot i haver estat el candidat més votat a les darreres eleccions al Parlament, si no “perquè no ho vol la majoria dels catalans”. Salvador Illa ha fet aquestes declaracions en una conferència a Madrid aquest dijous al matí, i l’endemà que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, demanés al govern de l’Estat que s’atrevís a guanyar “democràticament” un referèndum independentista.

Salvador Illa ha recordat que “a Catalunya no existeix una majoria del 52%, al Parlament, independentista”, assegurant que “mai ha existit”. Illa ha afirmat que “els grups independentistes a la cambra catalana sumen un 48,05% del vot”, per afegir que “a més aquesta majoria s’ha trencat, abans que passessin sis mesos de la legislatura” i que “s’ha trencat quan hem baixat a la concreció dels problemes, és a dir, a posar negre sobre blanc en un pressupost que cal fer a Catalunya”.

Illa ha defensat que a Catalunya “existeix una majoria que està obrint un temps nou, que vol deixar enrere deu anys dolents, d’empobriment, de desprestigi institucional i de deteriorament de la convivència a Catalunya”. El líder del PSC considera que “a Catalunya aquest temps nou, que s’està obrint, consisteix a enfortir el vincle amb Espanya, és a dir, amb Europa”.

El dirigent socialista ha dit que “la identitat catalana es reflecteix especialment en la nostra llengua pròpia, el català, i sí, el PSC estarà en el nou pacte pel català a Catalunya”, per afegir “però un pacte també per a la convivència lingüística a Catalunya”. En aquest sentit, Illa ha defensat que “el castellà no és una llengua estrangera a Catalunya, el castellà és una llengua oficial a Catalunya”, afegint que “no tolerarem que sigui tractat, com alguns volen, com si fos una llengua estrangera més”.

Salvador Illa també ha defensat que “davant els que demanen el que no succeirà: autodeterminació i amnistia” a Catalunya el que cal és “millorar l’autogovern”. Illa ha argumentat que “en algun moment s’haurà de corregir el que al meu judici és una anomalia, en el sentit que l’estatut d’autonomia vigent avui a Catalunya no és el que es va aprovar en referèndum per la ciutadania de Catalunya”. Per al líder del PSC, “si això succeís a Extremadura o succeís en una altra comunitat autònoma, tothom veuria normal que això es corregís, això també caldrà corregir-ho”.

(Visited 142 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari