El pla per tractar la covid com la grip anunciat per Sánchez, a la nevera

Darias anuncia que no s’aplicarà abans que conclogui la sisena onada i el CCAES ajorna una reunió sobre la qüestió

Pedro Sánchez
Pedro Sánchez

El govern d’Espanya no preveu tractar la covid-19 com una malaltia endèmica fins que consideri superada la sisena onada, segons ha anunciat la ministra de Sanitat, Carolina Darias, després que el president Pedro Sánchez avancés aquesta setmana que aviat es canviaria d’estratègia.

Les paraules de Sánchez no van agradar als experts de la Ponència d’Alertes i Plans de Preparació i Resposta, que havia de celebrar una reunió per tractar el tema aquest dimecres, però el Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES) ha optat per ajornar-la indefinidament, publica Vozpópuli. Segons la mateixa informació, aquests experts no comparteixen que, en plena sisena onada, sigui el moment de canviar d’estratègia i afrontar la covid-19 de manera similar a la grip.

La ministra Darias ha assegurat que “a poc a poc” la pandèmia de la covid-19 “va adquirint característiques d’endèmia” i que davant d’aquest canvi “hem de ser capaços d’anticipar nous escenaris”, i “nous mètodes de vigilància i control”.

El president per a Europa de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Hans Kluge, havia apel·lat a la prudència quan ha considerat, també aquesta setmana, que és prematur en la situació actual tractar la covid-19 com una malaltia endèmica i no pandèmica.

(Visited 124 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari