Aragonès qüestiona la credibilitat de Villarejo, però reclama transparència a l’Estat

El president de la Generalitat rebutja la reforma laboral després de sopar amb la vicepresidenta Yolanda Díaz

Pere Aragonès, a TVE
Pere Aragonès, a TVE

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat en una entrevista concedida a TVE aquest dijous que comparteix els dubtes sobre la credibilitat de l’excomissari José Manuel Villarejo, el qual va responsabilitat dels atemptats del 17-A al CNI, però ha reclamat a les institucions de l’Estat central que ofereixin un desmentiment “amb tota la transparència”, després que el govern català anunciés que estudiari accions legals com a reacció a aquella declaració.

Aragonès considera que l’Estat ha de pronunciar-se sobre el fet que Villarejo hagi atribuït a l’exdirector del CNI Félix Sanz Roldán un “error greu” i la intenció de donar “un ensurt a Catalunya”, i ha argumentat que l’excomissari es trobava amb representants de les institucions de l’Estat i que era “enllaç entre la Policia Nacional i el CNI”.

D’altra banda, el president català ha destacat que l’executiu central no li ha adreçat fins ara una proposta concreta i ha considerat que “el conflicte no és sobre inversions” i altres “qüestions sectorials”, sinó “de sobirania i de voluntat de la ciutadania”. Així mateix, ha rebutjat que la taula de diàleg sigui un instrument per guanyar temps, sinó per trobar “solucions”.

Pel que fa a la reforma laboral, Aragonès l’ha jutjat “absolutament insuficient”, i ha indicat que són “molt lluny” de l’acord i que és “molt difícil” que rebi el suport d’ERC, després d’haver sopat aquest dimecres a la nit, a Madrid, amb la vicepresidenta i ministra de Treball, Yolanda Díaz.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.