Aragonès qüestiona la credibilitat de Villarejo, però reclama transparència a l’Estat

El president de la Generalitat rebutja la reforma laboral després de sopar amb la vicepresidenta Yolanda Díaz

Pere Aragonès, a TVE
Pere Aragonès, a TVE

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat en una entrevista concedida a TVE aquest dijous que comparteix els dubtes sobre la credibilitat de l’excomissari José Manuel Villarejo, el qual va responsabilitat dels atemptats del 17-A al CNI, però ha reclamat a les institucions de l’Estat central que ofereixin un desmentiment “amb tota la transparència”, després que el govern català anunciés que estudiari accions legals com a reacció a aquella declaració.

Aragonès considera que l’Estat ha de pronunciar-se sobre el fet que Villarejo hagi atribuït a l’exdirector del CNI Félix Sanz Roldán un “error greu” i la intenció de donar “un ensurt a Catalunya”, i ha argumentat que l’excomissari es trobava amb representants de les institucions de l’Estat i que era “enllaç entre la Policia Nacional i el CNI”.

D’altra banda, el president català ha destacat que l’executiu central no li ha adreçat fins ara una proposta concreta i ha considerat que “el conflicte no és sobre inversions” i altres “qüestions sectorials”, sinó “de sobirania i de voluntat de la ciutadania”. Així mateix, ha rebutjat que la taula de diàleg sigui un instrument per guanyar temps, sinó per trobar “solucions”.

Pel que fa a la reforma laboral, Aragonès l’ha jutjat “absolutament insuficient”, i ha indicat que són “molt lluny” de l’acord i que és “molt difícil” que rebi el suport d’ERC, després d’haver sopat aquest dimecres a la nit, a Madrid, amb la vicepresidenta i ministra de Treball, Yolanda Díaz.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari