Aprovada la tercera dosi a majors de 18 anys i la quarta a pacients de risc

El ministeri de Sanitat ha aprovat l'ampliació de les vacunes

Vacuna contra la covid-19

La Comissió de Salut Pública ha acordat aquest dijous ampliar als majors de 18 anys la dosi de reforç de la vacuna de la covid-19, la tercera dosi. Ho ha anunciat la ministra de Sanitat, Carolina Darias, en una compareixença en què també s’ha anunciat que el preu màxim dels testos d’antígens serà de 2,94 euros a partir de dissabte.

D’aquesta manera, la tercera dosi es podrà administrar a les persones d’entre 18 i 39 anys, tot i que no es podrà demanar hora fins que no ho autoritzi i habiliti la Generalitat, a través de La Meva Salut. A la pràctica les franges de vacunació es continuaran obrint en franges d’edat de 10 anys i començant pels de més edat. És a dir, primer els de 30 a 39 anys, i després la resta.

La Comissió de Salut Pública també ha acordat que la tercera dosi es pugui posar a partir dels cinc mesos d’haver posat la segona. Abans, aquest interval no era de cinc mesos, sinó de sis.

D’altra banda, les persones immunodeprimides rebran una quarta dosi quan hagin passat cinc mesos de la tercera, segons ha confirmat també aquest dijous el Ministeri de Sanitat, poques hores després que es confirmés l’aplicació de la tercera vacuna per a tots els qui tenen més de 18 anys.

Unes 120.000 persones es veuran afectades per aquesta mesura. Són les que formen part de l’anomenat grup 7 de l’estratègia de vacunació: immunodeprimits, trasplantats, malalts de càncer, infectats per VIH o amb síndrome de Down. Els experts asseguren que la quarta dosi, per a aquests pacients, seria com la tercera.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.