A qui ha decebut la reacció de l’independentisme a les declaracions de Villarejo sobre el CNI i el 17-A?

Albert Donaire
Albert Donaire

A activistes i figures processistes com Rai López i Albert Donaire, tots dos de l’òrbita de Junts. Rai López, molt afí a Laura Borràs, ha deixat enrere el desencant expressat durant la tarda de dimarts i s’ha dedicat a promoure protestes des de Twitter. Inicialment, hi havia lamentat: “No tenim sang a les venes o què passa? Ens acaben de confirmar que els atemptats del 17A van ser terrorisme d’Estat i seguim sense sortir als carrers?”. La concentració convocada per l’ANC aquest dimarts davant la delegació del govern d’Espanya a Barcelona, per cert, va congregar unes 150 persones, entre elles diversos representants de Junts.

El missatge d’aquest activista, entre molts altres de crèduls, escèptics o ridiculitzadors del fet que l’excomissari José Manuel Villarejo culpés el CNI dels atemptats del 2017 a Barcelona i Cambrils, s’ha difós acompanyat d’una etiqueta que ha estat tendència a Twitter, #EspanyaAssassina, impulsada també per una altra influencer processista com és Cristina de Haro. Acèrrima de l’expresident Carles Puigdemont i militant de l’aparcada Crida Nacional per la República, aquesta tuitaire coneguda pel sobrenom Gallifantes ja va culpar el govern d’Espanya de les morts de catalans quan va esclatar la pandèmia de la covid-19, dient que “ens estan matant” i que “per salvar Madrid ens sacrificaran a tots”.

Per la seva part, Albert Donaire, el mosso que va formar part de la llista electoral de Junts l’any passat, ha lamentat ja aquest dimecres la reacció dels seus correligionaris des que Villarejo va assenyalar el CNI: “Sembla que la majoria de catalans ha assumit que és prescindible i pot ser assassinat sense escrúpols si a l’Estat li convé per fer «un petit espant»”. Sabem que els atemptats van ser tolerats i tot segueix com si res. La vida segueix. En fi…”.

L’expresident català Quim Torra, que hores abans de les declaracions de Villarejo lamentava la desmobilització independentista, no ha mostrat desencant envers els independentistes després, sinó que ha enfocat la seva reacció cap a l’adversari polític. En el seu cas, contra l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau: “Benvolguda Alcaldessa, les proves estan classificades per la llei franquista de 1968 de secrets oficials. Només vosaltres que sou al govern espanyol podeu desclassificar-les. Ho fareu o encobrireu un estat terrorista? És responsabilitat vostra”.

Torra no ha fet servir l’etiqueta #EspanyaAssassina, a diferència del diputat de Junts Joan Canadell, que ha considerat que la protesta de l’ANC va fer llufa: “A la delegació del govern hi hauria de ser mig país, el que ha passat és inacceptable…”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.