Salut permet tramitar altes i baixes per covid sense passar pels CAP

Els malalts per coronavirus rebran l'alta automàticament set dies després si ja no estan afectats

La pandèmia empitjora a Catalunya

El Departament de Salut ha decidit que a partir d’aquest dimecres no és imprescindible anar presencialment als Centres d’Atenció Primària (CAP) per tramitar les altes i baixes pels malalts de covid-19. D’aquesta manera, Salut pretén alleugerir el col·lapse en el qual es troben els ambulatoris pels malalts de covid que van a fer aquestes gestions a aquests centres. Dilluns passat els CAP de Catalunya va atendre unes 100.000 persones afectades per la sisena onada del virus, amb la variant omicron considerada la més contagiosa de la pandèmia.

A partir d’aquest dimecres, el Departament de Salut dona diferents opcions no presencials per tramitar les altes i baixes laborals per covid. Això qualsevol ciutadà que necessiti rebre la baixa per haver donat positiu en covid-19 i no pugui teletreballar podrà tramitar-la en qualsevol farmàcia adherida al programa TAR. El procés es podrà fer amb una gestió a través de les aplicacions de la Meva Salut o de citasalut.gencat.cat. Una altra opció, que Salut considera la darrera possibilitat i la menys recomanable, podrà ser posar-se en contacte telefònic amb un CAP o al 061 per demanar directament la baixa laboral.

Un cop demanada la baixa, els ciutadans que ho facin rebran un missatge per SMS per identificar els contactes directes que hagin tingut, així com el tràmit de la baixa que haurà d’acabar signant el metge de capçalera. Es dona la circumstància que les persones que demanin la baixa per covid, rebran també l’alta que serà efectiva set dies després, unes “mesures excepcionals” que ha defensat la secretaria general de Salut, Meritxell Masó, en considerar que “vivim una situació excepcional”.

Des del Departament de Salut, tal com va avançar aquest dimarts el conseller Josep Maria Argimon, es reclama la possibilitat que el govern central permeti que els malalts per covid que no puguin treballar tinguin la possibilitat de demanar la baixa fent una declaració d’autoresponsabilitat. Aquesta opció contempla que el treballador lliuri el document directament a l’empresa i no intervingui en la gestió el metge de capçalera.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.