La Moncloa ajorna un any més la reforma dels delictes de sedició, rebel·lió i les injúries a la Corona

El Consell de Ministres inclou fins a 368 propostes normatives en la planificació per al 2022

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños
El ministre de la Presidència, Félix Bolaños

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha assegurat avui que el Pla normatiu del govern espanyol no inclourà un any més la reforma del Codi Penal per modificar els delictes de rebel·lió o sedició i tampoc s’hi ha inclòs cap normativa sobre injúries a la Corona.

Cap d’aquests temes s’inclou en les 368 normes que aprovarà aquest any, segons el Pla Normatiu que ha presentat avui el ministre, atès que el govern espanyol considera que no estan alineades amb els eixos estratègics que s’ha marcat per a aquest exercici, entre les quals hi ha la recuperació econòmica i la millora de les condicions de vida dels ciutadans.

D’aquestes 368 normes, 61 estan relacionades amb el Pla de Recuperació, 92 seran lleis, 11 de les quals seran lleis orgàniques i 81 ordinàries i la resta, 276, seran reials decrets.

En ser preguntat si al Pla normatiu s’inclou la reforma del Codi Penal pels delictes de rebel·lió, sedició o injúries a la Corona, o si alguna norma fa referència a la Casa Reial, via Llei de la Corona o Llei de Transparència, el ministre ha deixat clar que no. Així, ha argumentat que el govern es planteja l’any 2022 com a “molt important en la recuperació econòmica, amb una transcendència històrica, que és fer una segona modernització econòmica del nostre país”.

Segons Bolaños, el govern no només té un full de ruta sinó que també compta amb els fons europeus per millorar l’estructura productiva del país i a més vol “continuar aprofundint en drets i llibertats per millorar la vida de les persones”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.