El PSC vol fer comparèixer Elena i Puigneró pels canvis a la cúpula dels Mossos

Illa diu que el relleu “sembla una purga” i que apunta a “una possible politització” del cos

Salvador Illa
Salvador Illa

El líder de l’oposició al govern de la Generalitat i primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha explicat aquest dimarts que el grup parlamentari socialista ha demanat les compareixences del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i del vicepresident, Jordi Puigneró, com un primer pas perquè l’executiu català doni explicacions sobre els motius dels recents relleus a la cúpula dels Mossos d’Esquadra.

Durant una entrevista al programa Cafè d’Idees (La 2 / Ràdio 4), Illa ha considerat que informacions com la que ha publicat aquest dilluns eldiario.es sobre els darrers canvis apunten a “una possible purga” i “una possible politització” de la direcció del cos policial català. “Si s’han esborrat correus ho volem saber”, ha dit sobre aquesta publicació, el contingut de la qual considera “molt greu”. “Tot sembla un purga”, ha conclòs el dirigent socialista abans d’afegir que “jo crec que no s’explica perquè hi ha aquests canvis”.

Sobre la polèmica dels percentatges d’ús de les llengües catalana i castellana a les escoles, Illa ha manifestat que “el castellà no és una llengua estrangera a Catalunya” però que “hi ha gent que la vol tractar com una llengua estrangera”, en referència específicament a l’anglès.

El socialista ha considerat que el català “ens ha d’unir”, però ha afegit que “hi ha hagut gent que ha sentit que se li imposava el català”. “Jo crec que ens anava molt bé la política lingüística quan era una invitació a enraonar la llengua”, ha manifestat.

(Visited 87 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari