Sanchis se’n va de TV3 negant-se a l’autocrítica i davant la manca de neutralitat diu que “si a algú li pica el cul és que té cucs”

‘FAQS’ li organitza un comiat amable, d’una hora i mitja, en companyia d’Àlex Gutiérrez, col•laborador de la CCMA, i Salvador Alsius, ex-conseller del CAC per ERC i CiU

El director de TV3, Vicent Sanchis, al programa 'FAQS' del 8 de gener

El programa FAQS de TV3 li va organitzar un comiat amable al director de la televisió pública aquest dissabte 8 de gener. Vicent Sanchis va participar durant una hora i mitja en una tertúlia en la qual van intervenir Àlex Gutierrez, col·laborador d’El Matí de Catalunya Ràdio, i Salvador Alsius, ex-conseller del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) proposat per ERC i CiU. Cap dels dos ni la presentadora, Cristina Puig, li van plantejar qüestions polèmiques. Només Alsius va gosar dir que “la sensació de pertinença” que hi havia de la societat catalana envers TV3 s’ha anat dissolent una mica i que actualment “no tothom se la sent seva”, però va afegir que això ja passava abans. Sanchis va reconèixer, al llarg dels 90 minuts que va estar al plató de FAQS que la televisió que ha dirigit durant cinc anys no és neutral ni objectiva.

Va dir que no li semblava bé que es faci una enquesta a tots els catalans per demanar-los si creuen que TV3 és neutral. “I si es fa –va afegir- que se’ls pregunti primer si miren TV3 i se’ls demani que contestin de forma honrada”. “No cal preguntar-ho a tots els catalans i si a algú li pica el cul és que té cucs”, va arrodonir la seva explicació. A més, va afirmar que tots els partits volen incidir a TV3 i que “els que estan al govern tenen més entrada perquè estan al govern” i, pel que fa a la pèrdua d’espectadors que voten opcions no independentistes, Sanchis va dir que “durant una part del temps que hem viscut, una part majoritària de l’independentisme l’ha sentit com a pròpia i una part anti-independentista o espanyolista no l’ha sentit com a pròpia”. La raó d’aquesta realitat és, segons ell, que els ciutadans que pertanyen al que titlla d’espanyolisme “abans eren indiferents” però que “quan hem viscut el que hem viscut, ara són més combatius i han posat enmig una cert agressivitat” i “que quan hi ha una màxima bipolarització, si una part de la societat fa pròpia una cosa, és normal que l’altra part la rebutgi i més si uns partits diuen que (TV3) és el mal total”.

En relació a les crítiques que ha rebut TV3 des dels sectors independentistes més intransigents, va afirmar que “una part de l’independentisme s’està mirant l’independentisme amb lupa, buscant botiflers, i se sent alterada contra TV3”. Després d’assegurar que el català té l’Estat espanyol en contra, va dir que “molts columnistes que critiquen TV3 per fer massa cas del castellà no s’adonen que el mitjà on escriuen té una edició en castellà”.

Quan la periodista Carla Turró, de la SER, va dir que havien muntat “un jardí” per ell a FAQS, va replicar que seria bo que es fessin debats a TVE o a Telecinco amb els seus directors, i quan se li va retreure que mai no ha fet autocrítica es va defensar dient que “si, a més d’aguantar totes les crítiques de Twitter i Facebook, a sobre fem autocrítica, m’hauria de tirar per la finestra a lo bonzo”.

Finalment va anunciar que no es presentarà al concurs que farà la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per elegir el nou director de TV3. “No em presentaré perquè no és el meu moment. He estat cinc anys en una direcció determinada, que s’està esgotant. Vaig entrar amb tres objectius i es van complir més o menys”. “Ara, s’ha de revisar el model i millorar-lo i això només es pot fer reduint despesa interna o amb més aportació pública”, va proposar i va assegurar que “TV3 no està preparada per fer front als canvis que portarà el 2022”. Cal una reforma interna que, segons ell, s’ha de fer “amb pau social perquè sinó se’ns anirà la criatura per l’aigüera”.

Tot apunta que el futur de Vicent Sanchis passa per la productora audiovisual Mediapro, dels seus amics Jaume Roures i Tatxo Benet, o per activar els projectes immobiliaris que té aparcats.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.