Quants diners ha donat Presidència a la xarxa d’emissores de ràdio que promou Junts?

Tanca de promoció de digitalHits FM

277.535,74 euros. Presidència dona diners a fons perdut en la convocatòria de “subvencions estructurals a emissores de ràdio en català o aranès, de titularitat privada”. A Montcau Produccions, l’empresa que hi ha darrere de la cadena digitalHits FM li va donar 71.536,75 euros en la darrera convocatòria, els beneficiaris de la qual es van conèixer el 10 de desembre passat. Els anys anteriors, Presidència va subvencionar aquesta cadena d’emissores amb 72.087,71 euros (2020), 43.318,85 euros (2019), 29.319,91 euros (2018), 35.626,42 euros (2017) i 25.646,1 euros (2016).

El contracte més valuós que ha aconseguit Montcau Produccions és el que va firmar amb l’ajuntament de Girona, el 29 d’agost de 2019, per fer-se càrrec de l’emissora municipal de la ciutat: 260.468,76 euros. Aquest contracte va ser un dels que va provocar la protesta de l’Associació Catalana de Ràdio (ACR), que agrupa les emissores de ràdio no públiques de Catalunya, que considera que aquestes cessions de gestió dels ajuntaments a empreses privades són “irregulars”. El Tribunal Contenciós Administratiu número 1 de Girona va dictar que la cessió municipal de la seva emissora a Montcau Produccions va ser il·legal.

Al seu portal web, digitalHits Fmes presenta com la quarta ràdio musical catalana en nombre de freqüències. En té deu: cinc a la província de Barcelona, dos a la de Girona, dos més a la de Tarragona i una a la de Lleida. Diu que la seva programació es basa en tres eixos: música, entreteniment i informació de proximitat. I que té un “caràcter català i europeu” i que té “cinc edicions territorials dels nostres informatius i butlletins horaris per explicar-te les notícies imprescindibles del teu entorn més proper”.

El director de digitalHits FM és David Mir, que també dirigeix Banyoles TV i és el productor executiu de Girona FM. Al seu perfil de Twitter demostra la seva coincidència amb dirigents i alts càrrecs polítics passats o presents de Junts com Jaume Clotet, Antoni Molons, Joan Maria Piqué o Roc Fernández Badiella.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

1 comentari a “Quants diners ha donat Presidència a la xarxa d’emissores de ràdio que promou Junts?”

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.