Barcelona triplica el nou límit de contaminació fixat per l’OMS

La capital catalana encadena dos anys sense ultrapassar de mitjana el límit legal vigent, pero sí que la supera durant els darrers tres mesos

Un extrem de la Rambla de Barcelona
Un extrem de la Rambla de Barcelona

Foto: Ajuntament de Barcelona

Barcelona ha registrat l’any passat valors de contaminació per partícules en suspensió i diòxid de nitrogen que tripliquen els nous llindars de referència que ha establert l’Organització Mundial de la Salut (OMS), segons publica El País citant el contingut de l’informe del portal Contaminació Barcelona corresponent al 2021, subvencionat per l’Ajuntament de la capital catalana.

No obstant això, els valors mitjans durant el 2021 no van ultrapassar els límits legals de contaminació per segon any consecutiu -ambdós marcats per la reducció de l’activitat urbana durant la pandèmia de la covid-19-, si bé entre l’octubre i el desembre sí que es van situar per sobre del llindar legal, afegeix la mateixa informació.

Els mesuraments reflectits per l’informe van captar valors entre un 141% i un 158% superiors a la nova referència de l’OMS, que va rebaixar dels 40 als 10 micrograms per metre cúbic el llindar de seguretat d’una exposició anual. La dada del diòxid de nitrogen a Barcelona durant el 2021 va ser d’un 222% -més del doble- en estacions de fons i d’un 344% en estacions properes al trànsit.

Una de les conclusions de l’informe és que, a diferència del transport privat, el transport públic no ha recuperat els nivells d’ús previs a la pandèmia: es manté un 20% per sota.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.