Quantes policies locals disposen de pistoles Taser?

PososAnarquia_Taser_1

58. Aquesta xifra és la que ha donat per escrit el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, en resposta a la petició que li va formular el diputat Ramon Espadaler, del grup parlamentari PSC-Units per Avançar. La Subdirecció General de Suport al Sistema de Seguretat a l’Àmbit Local, de la Direcció General de Coordinació de les Policies Locals fa un informe anual sobre l’activitat d’aquestes policies. L’any 2020 va consultar a 216 policies municipals quantes disposaven de pistoles amb gas pebre i dispositius conductors d’energia (pistoles Taser). Tres no van contestar i 58 van dir que tenien pistoles Taser i 41 que disposaven de pistoles amb gas pebre.

El model que fan servir aquestes policies locals és la pistola Taser X2, que té dos cartutxos d’un sol ús. Aquestes armes transmeten polsos elèctrics d’alt voltatge, baix amperatge i curta duració que afecten el funcionament de les capacitats motores de la persona impactada. Estan programades perquè la durada d’aquestes polsos sigui de cinc segons, com a màxim. Paralitzen de forma temporal el sistema motor i, quan acaba la descàrrega, la persona afectada recupera gradualment el control muscular del seu cos.

Cap policia municipal de les quatre capitals de província disposa de pistoles Taser. Sí que en tenen, per exemple, les de L’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Cornellà o Mataró. Entre poblacions amb menys habitants trobem guàrdies urbans amb dret a utilitzar aquest armament a Begur, Berga, Canet, La Bisbal, Palafrugell, Salt, Santpedor, Tona, Torredembarra o Vilassar de Mar.

Pel que fa a les pistoles de gas pebre, l’única capital provincial on els seus policies locals les poden fer servir és Girona.

(Visited 156 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari