La Marató de Donants de Sang de Catalunya aconsegueix 1.302 donacions en el seu primer dia

El Banc de Sang i Teixits espera mobilitzar 10.000 donants fins al 15 de gener

El Banc de Sang i Teixits va aconseguir ahir 1.302 donacions en la primera jornada de la Marató de Donants de Sang de Catalunya. La xifra és un 15% menys del previst, ja que moltes persones que havien reservat cita per a donar finalment no van poder acudir per estar confinades per la covid-19.

La campanya es desenvolupa fins al 15 de gener als principals hospitals del país i a fins a 40 punts mòbils amb l’objectiu d’aconseguir les 10.000 donacions. La Universitat de Barcelona (UB) va congregar 320 donants i va ser l’espai més visitat durant la primera jornada.

A més, l’Hospital de Sant Pau va registrar 114 donacions i el Clínic, 100. A la resta de centres hospitalaris no es va arribar al centenar de donants, mentre que en les campanyes mòbils el total va ser de 141.

El Banc de Sang i Teixits anima totes aquelles persones que estiguin bé de salut a donar sang -i també plasma- per a compensar l’absència dels afectats per coronavirus. Els qui hagin superat la covid-19 han d’esperar un mes fins a la següent donació.

L’entitat destaca que calen més donacions per atendre els malalts als hospitals perquè “les diàries són insuficients per atendre l’augment de la necessitat de sang als centres hospitalaris”.

(Visited 45 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari