Joan Subirats: “Que l’alternativa siguin PP i Vox afavoreix els acords”

El ministre d'Universitats aposta per reforçar el "quasi federalisme que està funcionant"

El ministre d'Universitats, Joan Subirats
El ministre d'Universitats, Joan Subirats

El recentment nomenat ministre d’Universitats, Joan Subirats, ha posat en valor la diversitat de partits present en la política espanyola i la seva aportació per a “forjar una forma més plural d’entendre el país”. Subirats ha destacat que els socis parlamentaris del Govern central componen “una aliança de partits amb una presència territorial més específica i això facilita un funcionament del sistema polític que reconegui la pluralitat”.

El mentor d’Ada Colau ha destacat també en una entrevista a La Vanguardia que el fet que l’alternativa parlamentària siguin PP i Vox “afavoreix els acords” entre els diferents partits que donen suport al Govern malgrat les seves divergències. “Hi ha tensió entre el Govern i els seus aliats, però cal veure les alternatives que existeixen fora”, afirma Subirats.

Joan Subirats assegura així mateix que l’Executiu de Pedro Sánchez “ha de reforçar el quasi federalisme que està funcionant”, en relació amb la cogovernança dels governs autonòmics i el central. “La força del territorial guanya pes i això no és passatger”, assenyala. Tampoc ho és la nova política: “El sistema polític ja no és estable”, indica el catedràtic.

Sobre el conflicte català, el ministre assegura que “tot el que va passar el 2017 és molt difícil que es repeteixi, però el que va ocórrer afecta el que passa ara”. I per això aplaudeix la taula de diàleg com a “possibilitat de construir una nova realitat”.

(Visited 92 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari