La Fiscalia arxivarà la investigació contra Joan Carles I en uns dies

Anticorrupció té l'informe "pràcticament llest", segons 'El Independiente', la qual cosa aplana el retorn del rei emèrit

Dolores Delgado
Dolores Delgado, Fiscal General de l'Estat

La Fiscalia ja té “pràcticament llest” l’informe que arxivarà la investigació contra el rei emèrit, Joan Carles I, per la seva fortuna a l’estranger no declarada a Espanya, segons informa El Independiente. La decisió aplana el camí de retorn de l’excap de l’Estat, que des de l’agost del 2020 resideix a Abu Dhabi a l’empara del príncep hereu dels Emirats Àrabs Units.

El document ha estat redactat pel fiscal cap Anticorrupció, Alejandro Luzón, qui està a l’espera de rebre un informe de l’Agència Tributària sobre els pagaments que va fer Joan Carles I a Hisenda per a evitar que se li investigués per no declarar els diners que va rebre i va manejar a l’estranger. El Independiente assenyala que “en uns dies” es tancarà la investigació.

El digital cita també fonts pròximes al Borbó que indiquen que “vindrà segur” i que “té assumit que no tornarà a tenir cap paper en la vida pública del país”, conscient que no vol ser una “nosa” per al seu fill, Felip VI.

L’objectiu de Joan Carles I seria ara “estar tranquil i tenir una certa seguretat”, per la qual cosa hauria triat el nord de Portugal per a instal·lar-se de nou prop d’Espanya. Les mateixes fonts apunten al fet que sap que “ha fet mal a la monarquia”.

El periodista Raúl del Pozo també va fer públic a Onda Cero el desig de l’excap de l’Estat de tornar a Espanya i el supeditava al fet que “a la Senyora Dolores se li ocorri tancar el cas”. Així es referia a Dolores Delgado, Fiscal General de l’Estat. Ara, tot apunta en la direcció desitjada per Joan Carles de Borbó.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.