Les baixes laborals per covid minven el funcionament d’alguns serveis bàsics

Rodalies ha cancel·lat avui 10 trens i Salut opera amb centenars d'efectius menys

Les baixes laborals per covid-19, que al desembre han superat el mig miler a tot Espanya, estan afectant el normal funcionament d’alguns serveis públics bàsics. Segons El País, l’Institut Català de Salut tenia fins fa uns dies a uns 2.500 professionals incapacitats temporalment per culpa del coronavirus.

El Departament de Salut va confirmar que el 5% de la plantilla de 48.000 sanitaris i altres professionals es troba de baixa. La situació coincideix amb un dels moments de més càrrega de treball a causa de les conseqüències de la sisena onada, amb centres de salut saturats i la fatiga pandèmica acumulada després de dos anys d’intens treball.

La directora d’operacions del Sistema d’Emergències Mèdiques, Anna Fontquerni, confirmava aquesta setmana al Telenotícies de TV3 que les baixes en la plantilla del 061 s’havien duplicat des de Nadal i que alguns dels seus treballadors havien acceptat posposar les seves vacances. “És especialment rellevant que els companys i companyes continuïn prioritzant donar resposta a la ciutadania”, agraïa Fontquerni.

El mateix ha ocorregut en algunes policies locals com la de Premià de Mar. El seu alcalde, Rafa Navarro, destacava la “solidaritat brutal” que hi ha hagut per part dels agents per a cobrir els torns dels companys de baixa.

El servei de Rodalies torna a sofrir avui també les conseqüències de les incapacitats temporals de prop de 40 maquinistes. Renfe s’ha vist obligada a cancel·lar 10 viatges en rutes amb una elevada freqüència de trens mentre treballa per a minimitzar les afectacions en les diferents línies.

Per la seva banda, la comunitat educativa tornarà dilluns a les aules amb els mateixos protocols que abans de Nadal. Es desconeix el nombre total de mestres de baixa, un fet que ja va causar problemes durant les últimes setmanes lectives del desembre, segons denuncia el sindicat ANPE. L’entitat reclama la contractació de més professorat i la reducció de ràtios, tot i que agraeix que, en principi, avui hi hagi nomenaments per cobrir les incapacitats temporals als centres educatius.

(Visited 56 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari