Joan Carles I, sobre el seu retorn a Espanya: “Estic esperant que a la senyora Dolores se li ocorri tancar el cas”

El rei emèrit supedita la seva tornada a les investigacions ordenades per la fiscal general de l'Estat, Dolores Delgado

Joan Carles I
Joan Carles I

El rei emèrit Joan Carles I vol tornar a Espanya quan es dissipi l’horitzó judicial que plana sobre ell. Així ho ha confirmat als amics que ahir el van felicitar pel seu 84 aniversari. Un d’ells va ser el periodista Raúl del Pozo, qui ha fet públic a Onda Cero el missatge de resposta que li va enviar el Borbó: “Mil gràcies, Raúl. Estic molt bé, i esperant que a la senyora Dolores se li ocorri tancar el cas. Abraçades”.

La persona a la qual Joan Carles I es refereix com a “Doña Dolores” és Dolores Delgado, la fiscal general de l’Estat. L’òrgan que l’exministra de Justícia dirigeix va autoritzar el passat 28 de desembre la Fiscalia del Tribunal Suprem a prorrogar sis mesos més les línies d’investigació del patrimoni del rei emèrit en relació amb les presumptes comissions il·legals per l’adjudicació de l’AVE a la Meca i el suposat ús de targetes black sufragades per un empresari mexicà, informa El Español. A principis de desembre ja es van ampliar les perquisicions sobre els fons que hauria ocultat a l’illa de Jersey.

El missatge de Joan Carles de Borbó evidencia la incomoditat que li provoquen les investigacions judicials sobre el seu patrimoni. Al mateix temps, i malgrat que en les últimes setmanes s’ha publicat la seva intenció de tornar aviat a Espanya, supedita el seu possible retorn al fet que la Fiscalia arxivi el cas.

(Visited 104 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari