Els menors de 12 anys només hauran de fer quarantena si hi ha cinc o més positius a classe

El nou protocol aprovat per la Comissió de Salut Pública és ben vist per les associacions de familiars d’alumnes i criticat pels sindicats de mestres

Una aula escolar amb nens i nenes menors de 12 anys

La Comissió de Salut Pública, integrada pel ministeri de Sanitat i els responsables d’aquest departament de les diferents comunitats autònomes, ha aprovat que només es confinin tot els alumnes d’una classe quan es detectin cinc o més cassos de contagi de la Covid-19 entre els seus alumnes o en el 20% d’ells. Fins ara, n’hi havia prou amb què un nen donés positiu en un test del coronavirus per confinar tota la classe. Aquesta mesura afecta tots els escolars de menys de 12 anys. Aquest grup d’edat només ha rebut una primera dosi de la vacuna i a molts nens i nenes encara no se’ls n’ha posat cap. D’altra banda, les quarantenes seran només de 7 dies i no de 10 dies com van ser el curs passat.

Aquesta mesura, que s’aplicarà a partir de l’obertura del nou curs el proper dilluns, ha rebut el suport de les associacions de pares i mares i el rebuig dels sindicats de mestres. El sindicat majoritari al sector educatiu, USTEC, per boca de la seva portaveu, Iolanda Segura, ha criticat la reducció de la durada de les quarantenes i l’ha qualificat com a “inconsciència”. Per ella, aquesta mesura s’hauria d’adoptar més endavant en funció de l’evolució de la sisena onada de contagis i sempre acompanyada de cribatges. En canvi, la presidenta de les Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya (aFFaC), Belén Tascón, ha valorat positivament aquestes mesures que considera “una bona notícia per les aules”.

(Visited 57 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari